İnternetten oyun, film indirmek kul hakkı mı?
2

[tabs type=”horizontal”][tabs_head][tab_title]İnternetten Oyun, Film İndirmek[/tab_title][/tabs_head][/tabs]

Değerli Kardeşimiz;

1) Dağıtıp, çoğaltmak amaçlı olmadan, sadece oynamak amaçlı bir nüsha indirip kullanmak haram değildir.

2) Dağıtıp, çoğaltmak amaçlı olmadan, sadece izlemek amaçlı bir nüsha indirip kullanmak haram değildir. (Filmin içeriğinde haram var ise, zaten o filmi izlemek haramdır. Bu başka bir meseledir.)

3) Sitelerin yahut devletin kanunları, Dinin kanunlarını bağlamaz. Çoğaltıp satmak ticaretini yapmak durumu olmadığı sürece haram denilemez.

Özetle tüm bunları ticari amaçlı kopyalayıp çoğaltmak kul hakkına girer ve bir vebaldir. Kendi için bir nüsha almaya haram denilemez.

Ayrıca Lisanssız Program Kullanımı ile ilgili konuya da gözatabilirsiniz .::Tıklayın::.

Selam ve Dua ile

Nurulenvar Fetva Kurulu

Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Allah senden razı olsun oyun indirmek günahtır korkusuyla eski indirdiğim oyunlar yüzünden günah işledim sanıyordum indirip oynamak gerçekten günah değil dimi??

  2. ama adam o oyunu zaten ticaret ypasın diye üretmemiş ki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir