Hanefi fukahasından İbni Abidin, Haşiyesinde: Şayet çocuk anne karnında canlı ise ve alınmaması durumunda anne hayatından korkuluyorsa bile çocuğun alınması yani öldürülmesi caiz değildir, buyurarak ifadesine şöyle devam etmiştir: Zira annenin ölümü vehmidir yani kesin değildir. Rahmindeki çocuğun hayatı ise fil vaki kesindir. Dolayısıyla vehmi olan bir şeyden dolayı yani annenin ölümünden dolayı kesin olan yani çocuğun hayatı yok edilemez yani öldürülemez.”
Bu görüşü okumadan önce yada okuduktan sonra bu görüşte olan birisi eşinin hayatı tehlikede bile olsa karşı çıkmayı caiz görüp kürtaja karşı çıkarsa dinden çıkarmı? eşi ölürse masum bir insanın ölümüne sebep olma günahına sebep olurmu yada öyle ise sonsuza kadar cehennemde kalırmı? Celal Kara
Değerli Kardeşimiz;
Anne hayatının tehlikede olduğunu ancak dindar hekimler görüş birliği ederse o durumda caiz olabilir. Yoksa kesinlikle çocuğun alınması caiz olmaz. Ancak bu vehmi olmaz anne ölebilir de ölmeyebilir de durumu var ise çocuk alınmaz, kesin olarak öleceğine dindar hekimler karar verirse o durumda çocuk alınabilir.
Selam ve Dua ile
Nurûlenvar Fetva Kurulu