Anasayfa / Fetvâ / Aile / Çocuk / Kızımıza ne isim koymalıyız?

Kızımıza ne isim koymalıyız?

  • İsim Önerisi
Yakinda hayirlisiyla insallah bir kizimiz olucak. Isminin tabiki dinimize uygun olmasini istiyoruz ama dogru düzgün anlamlarini ve uygun olup olmadiklarini bulamadik. Aklimizdaki isimler Ceyda, Eslem, Melis ve Ece. Bizi bilgilendirirseniz cok seviniriz. Tesekkürler. Semra Sevli

Değerli Kardeşimiz;

Allah, hayırlısıyla doğmayı ve güzel bir kader ile yaşamayı, salih bir müslime olarak hayatını geçirmeyi nasip etsin inşaAllah.  Bahsettiğiniz isimler islami isimler değildir. (Eslem hariç) Ona Rahman’ın hoşnut olacağı bir isim koymak çocuğunuzun sizin üzerinizdeki hakkıdır.  Örneğin Kur’anda geçen Mina, Merve, Firdevs gibi isimler olabilir. Yahut Resulullah’ın  hanımlarından birinin ismini Aişe, Hatice, Hafsa, Safiye, Zeyneb gibi, Yahut kızlarından birinin ismini Fatima, Rukiyye, Ümmü Gülsüm, Zeyneb, Yahut torunlarından birinin ismini Cemile, Esma, Leyla, Sümeyye, Şeyma gibi koyabilirsiniz. Bizim tavsiyelerimiz bunlardır.

Selam ve Dua ile

Nurulenvar Fetva Kurulu

10 Yorumlar

  1. 20 gün sonra kızımız olacak Ece ismini koymayı düşünüyoruz olurmu? Ece isminin dinen bir sakıncası varmı?

  2. meryem taşpınar

    bence koymayın benden söylemesi arkadaşımın ismi ece çok bencil size ceyda ismini önerebilirim anlamı ise-uzun boylu ve güzel dir. allah işşallah hayırlı bir evlat olur.

  3. Eslem isminin kiz bebege verilmesinde dinimizce herhangi bir sakinca varmidir? Anlamini aciklar misiniz? Tesekkurler….

  4. kizimin ismi eslem.Allaha teslim olmak anlamina geliyor.hatta eslem nuran koyduk.allaha teslim olmus nurdan bir varlik anlaminda oneririm

  5. bence en guzel isim fetva dir herkese oneririm

  6. En güzel isim bence sena ismi.

  7. Seda Aylin Eren

    Ece Merve diye kızımız olacak 15 gün sonra sadece size bildirmek istedim 12 yaşında kızım var dedim ki bari arkadaşlarının var kızımın da olsun dedim allah verdi

  8. Selam,
    Kizima Mira veya Miray, Lina, selin, bu isimlerden bitanesini koysam dinimizce herhangi bi sakincasi varmidir acaba? Bizi bilgilendirirseniz cok seviniriz simdiden cok tsk ediyorum.

  9. Kızım olacak yakında ve kızıma ecre ismini ve ya simay ismini vermeyi düşünüyorum dinen caiz midir

  10. Merhaba kızımızın ismini Elisa Nas koymak istiyoruz bazı yerlerde caiz olmadığı söyleniyor ama anlamına bakınca Cennet kapısında bekleyen Melek,Hz.Zekeriyya’nın hanımının ismi diye geçiyor .Üstelik gayrimüslimlere benzememek için yanına da Nas ekledik .Kur’andaki sure ismi neticede .Acaba sıkıntı olur mu .teşekkürler.

Bu konuyla ilgili Yorum Yapın

Mailiniz yayınlanmayacak



Başa Dön
ergene haber ogretmenler.org felsefe çorlu haber çift mekanizmalı perde