Anasayfa / Fetvâ / İtikad / Küfür-Şirk / Helal mi haram mı bilmiyorum demek küfür müdür?

Helal mi haram mı bilmiyorum demek küfür müdür?

Hocam bir arkadaşımın durumunu anlatıcam;
 
1. sorum hocam arkadaşım işyerinde arada sırada müsait olduğunda yada yoğun çalıştığı sırada kafasını dağıtıp stres atmak için internette gazete okuyor yada işle alakası olmayan siteler bakıyor arada sırada kalbinden haramdır diye geçiyor. dün o arkadaşım bir teknisyenine kızıp kendisi gibi mühendis olan birisi ona girme diye şaka yaptığı halde sinirlenip girerim niye girmeyeyim sende giriyorsun diye çıkış ve savunma yapsa. sonra pişman olsa diliyle o olayın haram olduğunu söylese sonra yahu adamlar teknisyenlerin girmesi engelledi bazı sitelere sende giremiyorsun helal olma ihtimali var dese ve en sonunda herhangi bir şeye helal haram demeye korktuğu için, helalmi harammı bilmiyorum dese küfür meydana gelmişmidir??
 
2. sorum o arkadaşım vicdanına danışıp mekruh yada bilmiyorum seçeneğini seçse (( arada o olayı yapsa yada yapmasa)) günah olurmu? Not: hocam lütfen 2 sorumada ayrı ayrı cevap verin. Halil

Değerli Kardeşimiz;

1- Küfür olmaz.

2- Bilmemek mazeret değildir, bilmeden bir konuda hakkında mekruhtur yahut mübahtır yahut haramdır yahut helaldir denmemeli. Öğrenilmeli.

Selam ve Dua ile

Nurûlenvar Fetva Kurulu

Bu konuyla ilgili Yorum Yapın

Mailiniz yayınlanmayacak



Başa Dön
ergene haber ogretmenler.org felsefe çorlu haber