1. Anasayfa
  2. Fetvâ
  3. İbadet
  4. Dua-Zikr

Tesbihatla ilgili sorular?

Tesbihatla ilgili sorular?
3

1- Âyetu’l-Kursî’yi farz namazlardan sonra mı okumalıyız yoksa en sondamı okumalıyız. Yani ör, öğlen namazının farzından sonra mı son sünnetten sonra mı?

2- Biz Hanefîlerce Farz namazdan sonra “allahumme ente’s-selâm” dışında birşey okumak ya da duâ etmek mekruh mu?

3- Sabah Namazının Sünnetinden sonra ve Akşam Namazının Farzından sonra 7 kere “allâhumme ecirnî mine’n-nâr” duâsını okumak sünnet midir? Hakkı

Değerli Kardeşimiz;

1) Ayet-el Kürsi zaten namaz tesbihatlarının içerisinde vardır. Tesbihatın tamamını yapmalı sadece ayet-el kürsi okuyarak bırakmamalı.

2) Böyle bir mekruh yoktur.

3) Sünnettir.

Selam ve Dua ile

Nurûlenvar Fetva Kurulu

Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (3)

  1. Ayetu’l-Kursî’nin okunması eğer farz namazdan sonra sünnet namaz var ise sünnet namazdan sonra okunması ile bir mevzû varmış Hanefilerce. Uygun olan budur diye duymuştum. Farz ile sünnetin allahumme entesselam’dan daha uzun bir şekilde ayrılmaması içinmiş.

  2. Değerli Kardeşim;

    Ayet-el Kürsi, zaten tesbihatın başında yani farz ve sünnet namazar bittiğinde okunur. Farz’dan hemen sonra ayet-el kürsi okunmalıdır gibi bir zorunluluk bulunmuyor.

  3. şu yaptıklarımdan gitmezsem ortaokulda her ablalara gidişimde tesbihatla ilgili yaptığım espriler yüzünden garanti cehenneme giderim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir